Gå til innholdet

Owe fikk flere sykdommer av psoriasis

Owe Stangeland

Owe Stangeland (54) har psoriasisartritt. Det er den vanligste følgesykdommen av psoriasis. Men han har ikke bare fått denne følgesykdommen.  Å ha psoriasis kan bety økt risiko for andre følgesykdommer.

Les Owes historie

Foto: Eldrid Oftestad

Psoriasisen ga Michael komplekser

P4-profilen Michael Andreassen (48) hadde knapt begynt på skolen da han slo både moren og faren. Senere kastet han pulten på dem som var dumme i klasserommet, i fullt raseri. Michael ante ikke hvor uroen kom fra den gangen, og han vet det fortsatt ikke. På toppen av det hele fikk Michael påvist psoriasis som tenåring. Han hadde det i hodebunnen, på albuene og noen ganger fikk han flekker i ansiktet.

Les Michaels historie

Foto: Gry Traaen

 

Malin fikk psoriasis som baby

– Jeg er faktisk en av de yngste som har fått påvist psoriasis. Jeg var bare én uke gammel da legene oppdaget det.

Malin Angeltveit (23) vet alt om hvordan stygge blikk og kommentarer bryter ned selvfølelsen. Men hun vet også alt om hvordan det er å reise seg. Hun har hatt psoriasis hele livet og psoriasisartritt siden hun var 18 år. Den lille jenta vandret bekymringsløst rundt på øya Sotra utenfor Bergen med shorts og t-skjorte hele barndommen. Det var ingen av lekekameratene som leet på et øyenbryn, og Malin trodde det var helt vanlig å ha røde flekker og sår på huden. Så begynte hun på ungdomsskolen. Plutselig skulle hun få høre kommentarene og se blikkene. Plutselig skulle hun forstå at hun var litt annerledes.

Les Malins historie

Foto: Privat

Andre historier:

Les også om Brede Larsen (10) som synes det er greit at klassekameratene spør ham om psoriasis.

Historiene til Michael, Brede og Malin er hentet fra HUD. Et magasin om psoriasis. Det er et samarbeid mellom Psoriasis- og eksemforbundet og Novartis.

NO1709703560

 

Hvordan lever du med psoriasis?

Del gjerne din historie med oss

Min historie

Psoriasis- og eksemforbundet
www.hudportalen.no | Bli medlem i Psoriasis- og eksemforbundet | Mer om psoriasis

Hvis du har psoriasis, kan du gjøre mye selv. I tillegg til å gå til din fastlege - som kanskje henviser deg videre til en hudlege, kan du melde deg inn i pasientorganisasjonen Psoriasis- og eksemforbundet. PEF arbeider for å bedre behandlingstilbudet og rettigheter for personer med psoriasis, og i organisasjonen får du tilgang til andres erfaringer, gode råd og forslag til hvordan du kan leve best mulig med sykdommen. Det gir energi og mot å snakke med likesinnede.

Extra Stiftelsen

Prosjektet «Lev med psoriasis» er støttet av ExtraStiftelsen